f y
_

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 27

Miként hat ránk a stressz?


Warning: Illegal string offset 'subtitle' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 64

 

A stresszt a félelem szüli.
  • A múlt nehéz tapasztatainak és élethelyzeteinek lenyomataként hat a testben. 
  • Oka lehet egyszeri hatás illetve egy hosszan tartó  élethelyzet.

 

Válaszként a stresszhelyzetre a test és az elme feszültséget hoz létre a lágy szövetekben, izmokban és szervekben, és a stresszt okozó bármilyen érzékszervi és rezgési információ onnantól kezdve a rendszer részévé válik. Magáévá teszi azt. A lágy szöveteken belül mint egy memória mátrixban tárolja, hasonlóképpen, ahogy a computer memóriája tárolja az információt. Ehhez a folyamathoz Életerőt használ fel. Ha a stressz nincs teljesen megoldva/feldolgozva és elengedve, az Életerőt ez a stressz mechanizmus megkötve tartja. Ezáltal a rendszer számára elérhetetlenné válik.

 

Az elkülönült Életerő fizikai, érzelmi és pszichológiai problémákat okoz.

 

A stressz mindig tömörödést, összenyomódást hoz létre a test több szintjén. Általában először a rezgési szinteken hat, és aztán lassan kezdi a fizikai szinten összehúzni a szöveteket, szerveket, mirigyeket és csontokat. Ez több tüneti-értékű és krónikus egyensúlytalansághoz/megbetegedéshez vezet, mint a cukorbetegség porckorongsérv, migrén, reprodukciós problémák vagy rák.

 

Két egyéb tényező összegzi a hatásokat a test/elme/lélek szintjein:
  1. A test folyamatosan energiát használ ahhoz, hogy fenntartsa a stressz rendszert. Az energia ilyen módon nem elérhető a jelen tevékenységekben, történésekben, feladatoknál.
  2. A stressz memória tévesen folyamatosan arról informálja a testet/elmét, mintha a stressz esemény még mindig tartana. Ezért a jelen szituációkat pontatlanul úgy értelmezzük, mintha ugyanaz lenne, mint amit a rendszer a múltból fogva tart. Tudat alatt érzékelésünk és reakcióink alapjának a memória mátrixból kapott téves információt tartjuk. Ez még több stresszt, félreértést és nem megfelelő cselekvést eredményez.

 

A stressz a múltban tart vagy a jövőbe vetít, mindenképpen elvág a jelen potenciájától. Élni pedig csak a jelenben tudunk!

 

A múltban ragadva

 

Ha fizikai, érzelmi vagy mentális stressz ér minket, összenyomódást okoz a rendszerünk rezgési és/vagy fizikai szintjein. A stressz lenyomata a szövetekbe összesűrítve ragad, létrehoz egy mátrixot, ami megtartja az információt, rögzítve az “élet sztorit” a testben. Ezt a jelenséget a televízióhoz lehet hasonlítani, ami egy folyamatosan változó pont mátrixból van felépítve. A pontok folyamatosan átrendezik magukat, így, ahogy a történet áramlik, a kép folyamatosan változik. Ha a stressz-memória-mátrix közvetít, olyan mintha a TV egy képbe beragadt volna, miközben a történet folytatódik. Ahogy a sztori folytatódik, a fix kép egyre kevésbé közelít ahhoz, ami a jelenben történik.

 

Még akkor is, ha a személyben erős szándék él, arra, hogy megváltozzon, vagy valamit véghezvigyen, ha az Életerő a stressz mátrixban van lehorgonyozva, úgy tűnik, mintha az idő, energia és akarat nem állna rendelkezésére. Olyan mintha egy részük hiányozna.

 

Ha a pontmátrix felszabadul a fix kép helyzetből, akkor fokozatosan fel tud zárkózni a történet fonalához.  Ez történik valahányszor a stressz összenyomó hatása alól felszabadul a test, és az életerőt visszanyeri a rendszer.  

 

 

Kivetítés a jövőbe

 

Stresszt okoz az is, ha szélsőséges módon kivetítjük magunkat a jövőbe. Ebben az esetben:
  • vagy szorongunk amiatt, amiről azt gondoljuk, hogy meg fog történni,
  • vagy vágyjuk, hogy valami megváltozzon, annak érdekében, hogy történhessen valami, hogy kezdjen az életünk működni.
Például:
  • azt gondoljuk, ahhoz, hogy élvezni tudjuk az életünket, előtte valaminek még történnie kell. (jobbakká, okosabbá,  intelligensebbé kell válnunk, új frizura, le kell fogynunk pár kilót stb.
  • Arra gondolunk, még szükségünk van valamire, mielőtt az élet jó, boldog, vagy jutalmazó lesz velünk.
  • Folyamatosan célokat tűzünk ki, de nem élvezzük a folyamatot, vagy az eredményt.

 

 

A Shin Tai, ezen belül is a Központi Csatorna kezelése felszabadítja a testet a múlthoz és jövőhöz kapcsolódó stressztől, így lehetővé válik az Erő, Lelkesedés és Kreativitás megélése, ami visszavezet a Jelenbe.

 Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/comments.php on line 20