f y
_

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 27

Saul Goodman gondolatai


Warning: Illegal string offset 'subtitle' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 64

 

Sok spekulációt hallani arról hogyan is keletkezett a shiatsu. Valaki azt állítja, hogy 5000 éves, mások pedig azt, hogy csak 100 éves. Ahogy elkezdjük megérteni az eszenciáját, felismerjük, hogy időtlen.

A shiatsu művészete, melyet az energiák harmonizálásának érdekében gyakorlunk, az emberi létezés bensőséges részéhez tartozik. A kezeinket használjuk a szívünk kiterjesztésére és együttérzésünk kifejezésére. Mivel ez a képesség mindenkiben megvan, bárki képes effektív shiatsut adni. A tanítási tapasztalataim ezt támasztják alá.

A shiatsu összeköt minket valamivel, ami szükséges az élethez és alapvető az egészségünk és boldogságunk felépítéséhez.

 A shiatsu adása megtanított az érintés és az egész emberi tapasztalat közötti meghitt kapcsolatra. A shiatsu klinikai alkalmazása, melyet főleg Kínában és Japánban fejlesztettek, összegeztek, mára már jól tanulmányozott és dokumentált. Ezen írásban szeretném kitágítani a shiatsu értelmezését, és felhasználását egyfajta eszközként a személyes és társadalmi átalakuláshoz.

A shiatsu adásának és fogadásának mélyen átütő hatása van ránk, barátainkra, klienseinkre és a környezetünkre. A jövőben szeretném beleágyazni használatát a gyermekeink természetes nevelésébe, és mint egyfajta gyógyító eszközt családi használatra.

 Az emberiség önmagában egy működő energiarendszer a környezeten belül, rendszerének állapota és egyensúlya befolyásolja a természet egészét is.

Most, jelen időnkben, amikor az emberiség ’rendszere’ kétségbeesetten keresi a harmóniát, az egyszerű és széleskörű felhasználása a legtermészetesebb képességeinknek, vagy a shiatsunak létszükségletté vált.

 Fordította: Birinyi Róbert

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/comments.php on line 20