f y
_

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 27

ShinTai


Warning: Illegal string offset 'subtitle' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 64

A testmunkák új generációja, a figyelem új dimenziója

 

Shin Tai
  • a shiatsu szintézise, továbbfejlesztett formája
  • az érintés, jelenlét és figyelem terében történő gyógyító tevékenység
  • alapja a shiatsu filozófiája, a taoista és zen buddhista világkép, és egészségpszichológia
  • eszközei a shiatsu hagyományos és modern technikái, pólyamunka, manuálterápiás módszerek, és sok-sok technika a modern testkezelési rendszerek tárházából (cranio, MET, oszteopátia)

 

 

Jelentése: “forrás test”

 

A shiatsu lineáris módon haladó képzési formájából egy szervesebb, spirális formájú információáramlásként született meg a Shin Tai. Saul Goodman alkotta meg a shiatsu továbbgondolásaként, annak szintéziséből.

 

A Shin Tai elgondolása szerint a gyógyulás a betegségek, nehézségek elmúltán túl olyan esemény, mely újra összekapcsolja a gyógyult személyt saját növekedésével, fejlődésével. Kifejezetten személyes, ezért minden esetben egyéni mintázatot követ. A Shin Tai pontos módszert ad arra, miként kapcsolódhatunk egy adott rendszerhez a legoptimálisabban, hogyan mérhetjük fel, hol vannak elakadásai, hogyan szabadíthatjuk fel azokat, és egy kezelésen belül a kezelt rendszer legrelevánsabb szintjét miként érinthessük.

 

 

Shiatsu kezelés során az alkalmazott technikák tudattalan vagy indirekt módon hatnak a test rendszereinek különböző szintjeire. A lágy szöveteket, a pólyákat, az ízületeket, az izmokat, a csontrendszert, mind-mind általános, nem specifikus hatás éri. Ezek lehetnek nagyon kellemesek, ám hatékonyságuk kiszámíthatatlan. Vajon miért? Elsősorban azért, mert a változás hasonlít egy kombinációs zárhoz: nem elég ismerni a kódot, a megfelelő sorrendben kell beütni a számokat. Máskülönben az ajtó zárva marad. Csakígy a gyógyulási folyamat.

 

A Shin Tai speciális diagnosztikai módszereinek köszönhetően és a tudatosság eltérő szintjeinek finom váltakoztatásával segít mindig megtalálni a bejáratot.

 

A Shin Tai célja az életerő felszabadítása, felerősítése és mozgásba hozása által a regeneráló, öngyógyító erők támogatása, az egészséges, kreatív és hatékony élet érdekében.

 

Amikor az életerő megújul, azonnal változásnak indul a rendszer.

 

Miért  kell az Életerőt felszabadítani és honnan?

 

Felnőtt korunkra az Életerőnk nagy része hozzáférhetetlen számunkra. Csapdába esik rendszerünkben, a különböző feldolgozatlan traumák, állandó stressz hatások következtében. Életenergiánk így a múltban rekedt energetikai blokkok mélyén szunnyad mintegy „befagyott” állapotban.

 

A stressz mechanizmusáról bővebben olvashatsz itt.

 

A Shin Tai speciális technikái segítségével hatékonyan oldja a stressz lenyomatait a testből, lehetővé téve a szabadság, kreativitás megélését, a fájdalom nélküli életet.

 

A stressz minták feloldása által energetikailag megerősödik a rendszer, és az itt tárolt, már elavult információk zavart keltő hatásától mentesen működhet a továbbiakban. Ezáltal helyreállhat az eredeti kommunikáció a szervek, szervrendszerek között, és a test fizikai, mentális, érzelmi és spirituális szintjei is egymással jól kommunikáló, egészségesen együttműködő, harmonikus rendszerré alakulhatnak. Ha a test különböző szintjei jól kommunikálnak, energiaáramlásunk akadálytalanná válik, akkor életünk egyszerűvé és könnyeddé válik.

 

A fizikai test működése megerősödik, az érzelmi válaszok helyénvalóak lesznek és a jelen valóságához kapcsolódnak, az elme mentessé válik a régi szűrőktől. Ennek megfelelően a növekedés, gyógyulás és a változás képessége felerősödik bennünk. Megtaláljuk megoldásainkat, megvalósíthatjuk céljainkat, nyugalomra, belső békére lelünk.

 

 

A Shin Tai rendszer esszenciája, magva a proprioceptív tudatosság. Erre az érzékenységre elsősorban a Shin Tai-t végző terapeutáknak van szükségük, ennek birtokában kezeléseik pontosak, hatékonyak lesznek. A proprioceptív tudatosságot speciális, úgynevezett proprioceptív gyakorlatok végzése által szerezzük meg.

 

Shin Tai szóró

 

 

 

 

 

 

Edit

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/comments.php on line 20