f y
_

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 27

Shiatsu terápia – A gyógyító kapcsolat


Warning: Illegal string offset 'subtitle' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/page.php on line 64

Eredete az ősi keleti orvoslás rendszerek és érintés-művészetek. Az idők során során integrálva a modern manuálterápiás gyógymódok újabb és újabb eszközeit, mára a modern ember hatékony és komplex terápiájává alakult.

A shiatsu zen ágát tanultam, melyet Shizuto Masunaga teremtett meg, később Saul Goodman alakította, fejlesztette tovább (ISS). Esszenciája, mely kivételes hatását adja, és egyedülállóvá teszi a testmunkák sorában,  mindvégig érintetlen maradt.

A figyelem terében megvalósuló érintés erejével hat. Fókuszában az életerő szabad áramlásának a megteremtése áll. Minél nagyobb mértékben áll rendelkezésre életerőnk, annál teljesebb, boldogabb, kreatívabb életet élhetünk.

A modern ember nem él egységben a természettel, és elvesztette azt a képességét, hogy szabályozni és kiegyenlíteni tudja az energiarendszerét.

 • az elidegenedett élet 
 • a stresszes rohanó életmód következtében kialakult belső feszültségek
 • a környezetünkből érkező különféle hatások
 • emberi konfliktusaink
 • az ülőmunka okozta testi elváltozások mind-mind az életerő áramlásának egy-egy kis eltorlaszolója lehet. 
Ezen felül a kikerülhetetlen csalódások, traumák, veszteségek, szintén részei életünknek. Ezek azok a hatások, melyek az életerő szabad áramlását gátolják és korlátozzák. A megrekedt életerő kimozdítja a testet az egyensúlyából, ekkor a belső kapcsolatai, öngyógyító folyamatai nem képesek teljes értékű működésre.

Ha nem tudunk megállni, lehetőséget adni magunknak a feldolgozásra, átértékelésre, gyógyulásra megnyilvánulhatnak

 • testi deformitás
 • fáradtság
 • fájdalom
 • érzelmi-, mentális zavar
 • lelki nyomottság
 • akarathiány
 • motiválatlanság
 • kilátástalanság érzés 
 • betegségek formájában.

Valójában a különféle külső-belső hatások állandó hullámzásában, dinamikájában élünk. Nagyon fontos, hogy rendszeresen olyan hatások is érjenek, melyek regenerálódásunkat, gyógyulásunkat szolgálják. Ilyen lehet a mozgás minden formája, a természettel való találkozás, a barátainkkal való jó beszélgetések, játékok, természetesen a masszázsok is, kinek-kinek természete szerint.

A shiatsu kezelés célzottan és mély táplálással teszi ezt. Erőteljes kiegyenlítő hatással bír és szabad utat teremt az energia áramlásának.

Szívem szerint mindenkinek akkor javasolnám, amikor még nem alakult ki testi szinten a betegség. Eredetileg ez volt a szerepe, mint minden keleti orvoslásnak: a megelőzés, az egészség megőrzése.

Természetesen a shiatsu terápiás formája a már kialakult betegség esetén is segítség, sőt hatékony kezelési mód. Feloldja az energetikai blokkokat, mozgósítja a belső erőket, megteremti testben-lélekben a gyógyulás feltételeit.

Az öngyógyító erők támogató, megerősítő hatását a shiatsu két úton éri el. Oldja a test külső-belső feszültségeit, megteremtve egy mély ellazulást, és ebben az állapotban aktiválja azon energiapályákat, melyek a legérintettebbek az adott pillanatban. Mindeközben helyreállítja a rendszer önmagán belüli éltető kapcsolatait, és visszavezeti belső tápláló forrásához.  

A középpont helyreállítása mély gyógyulást eredményezhet.

Warning: Illegal string offset 'payoff' in /chroot/home/shiatsus/shiatsu-shintai.hu/html/wp-content/themes/delight/comments.php on line 20